Print

Sikkert hjem i sommerferien

Sommerferien er lige om hjørnet. Desværre er ferien ikke kun hygge og glade minder. Den er også højsæson for indbrud. Heldigvis kan du selv gøre rigtig meget for at forebygge indbrud ved at følge vores 8 gode råd.

Vores 8 bedste ferietips til at undgå udbudne gæster:

 1. Undgå ferieopdateringer på de sociale medier
  Hvis du skriver på de sociale medier som f.eks. Facebook, at du er på ferie, er det som et tag-selv-bord af nyttig information for indbrudstyve. Undlad ligeledes at indtale en feriebesked på telefonsvareren.
 2. Bed din nabo om hjælp
  Udover at holde øje med dit hjem, så kan du med fordel bede din nabo tømme postkassen, smide skrald i skraldespanden, parkere sin bil i din indkørsel, vande blomster og slå græs.
 3. Efterlad dit "hverdagsrod" og træk ikke gardinerne for
  Et ryddet hjem med gardinerne trukket for signalerer, at du ikke er hjemme. Lad i stedet kaffekoppen stå på bordet, tøjet blive på tørresnoren osv. Efterlad generelt dit “hverdagsrod” og undlad at trække gardinerne for.
 4. Gem og dokumenter dine værdier
  Gem værdifulde ting væk, så tyven ikke kan se dem. Gå eventuelt en runde om dit hjem, for at tjekke hvad tyven kan se udefra. Dokumentér dine værdigenstande ved at tage billeder, skrive serienumre ned, gemme kvitteringer eller DNA-mærke dem.
 5. Lad indbrudstyven mærke risikoen for at blive opdaget
  Få installeret bevægelsessensorer og udendørsbelysning omkring dit hjem og ved din indkørsel. Klip ligeledes din hæk ned eller sænk plankeværket, så tyven kan ses fra nabogrunden eller gaden.
 6. Gør arbejdet svært for indbrudstyven
  Sørg for at have gode låse i alle døre, med nøgle frem for vridelås på indersiden, og supplér med vinduessikring. Lås stiger, haveredskaber og værktøj inde, så tyven ikke kan bruge det til indbrud.
 7. Lad lyset være tændt
  Lad lys og musik/radio være tændt, så det virker som om, der er nogen hjemme. Brug med fordel tænd/sluk ure, så der sker forandringer fra dag til dag, eller time for time.
 8. Husk at slå alarmen til
  Et alarmskilt fra G4S nedsætter risikoen for indbrud med op til 70%. Skulle uheldet alligevel være ude, reagerer G4S' døgnbemandede kontrolcentral og kan hurtigt sende nærmeste vagt. Vagten kan mindske evt. skader og bliver på stedet, til sikkerheden er genoprettet.

_______________________________________________

Få et gratis sikkerhedstjek:
Er dit hjem sikkert nok?

Giv dit hjem et grundigt sikkerhedstjek for at sikre dig mod indbrud. Vær opmærksom husets udsatte punkter som døre og vinduer. Er du i tvivl, om dit hjem er sikret godt nok mod indbrud, kan du få et gratis sikkerhedstjek af G4S.

Illustration - Sådan sikrer du dine døre og vinduer

Illustration: G4S

Find flere nyheder fra os her