Print

Designerlamper med DNA skal stoppe tyve

Lysmesteren er den første butikskæde, der vil forsøge at stoppe tyven med G4S DNA-mærkning, så lamperne kan spores hvis uheldet er ude. 

Der sker knap fire indbrud i timen i private hjem i Danmark, og en designerlampe er nem at tage med for en indbrudstyv.  Hvis lampen bliver fundet senere, er det tæt på umuligt at spore ejeren, og derfor tilbyder butikskæden Lysmesteren nu G4S DNA-mærkning til kunder, der køber dyre designerlamper og gerne vil passe ekstra godt på dem.

Hos Lysmesteren mærker man især den uvelkomne interesse hos indbrudstyvene for de danske designikoner fra Louis Poulsen, f.eks. PH-lamper.

”Hæleri inden for mærkevarer er desværre et stort problem, og vi har ofte kunder, der har haft oplevelsen og ikke ønsker at købe den samme type lampe igen af frygt for et nyt indbrud. Derfor tilbyder vi nu en præventiv mærkning, som man kan skilte tydeligt med og vise, at hjemmets værdifulde lamper kan spores”, siger Peter Therkelsen, kædedirektør hos Lysmesteren.

Usynlig mærkning registreres online
Den usynlige mærkning gør politiet i stand til at identificere ejeren, da DNA-mærkningen er unik for hver enhed, der mærkes. Mærkningen registreres online, så ejeren kan findes, hvis politiet finder tyvekosterne efter et indbrud.

”Du kan hurtigt have lamper for 20. – 25.000 kr. eller mere i dit hjem, selv om du ikke har designerlamper i alle rum. Det gør desværre hjemmet attraktivt i indbrudstyvens øjne. DNA-mærkningen kan især have en præventiv effekt på hæleri”, siger Peter Therkelsen.

Forsøg med DNA-mærkning i lokalområder i Stockholm og Sønderborg har vist en præventiv effekt med DNA-mærkning og en nedgang i antal indbrud på ca. 50 pct.

Læs mere om G4S DNA-mærkning.

DNA skilt på vindue

Find flere nyheder fra os her